Kada možemo očekivati prve rezultate korištenja kozmetičke njege?

Skloni smo očekivati od kozmetičkih pripravaka čuda na našoj koži koja se događaju faktički preko noći. No, malo je aktivnih sastojaka koji pružaju instant osvježenje i rješenje. Stanice kože mijenjaju se svakih 28 do 40 dana, tako da može proći i 4 tjedna od uvođenja novih sastojaka u rutinu njege  vaše kože da njihovo djelovanje postane vidljivo. Isto tako nisu svi sastojci jednostavni, postoje oni kompleksni i složeni koji se međusobno podupiru. Bave se problemima kože i to na način da obuhvaćaju cjelokupnu teksturu ili pak pomažu u reprogramiranju pigmenta boje u koži.

Bitno je napomenuti i da naša koža ne mora reagirati jednako kao i nečija koža. Dakle, imamo i faktor personalizacije koji također igra ulogu u vidljivosti djelotvornosti proizvoda. Rezultati ovise i o dužini izloženosti suncu, dugotrajnosti postojanja problematike na licu ili dotadašnje upotrebe pogrešnih proizvoda, ali i učestalosti nanošenja kozmetike i postotku aktivnih tvari u kozmetici. U Omotouchu su nosive komponente aktivnih tvari uvijek u preporučenoj dozi, te obilato potpomognute drugim aktivnim sastojcima koji pojačavaju i ubrzavaju efekt.

Tablica osnovnih sastojaka

Dajem vam prikaz osnovnih sastojaka iz linije Omotouch, kako biste mogli lakše razumjeti što očekivati i u kom periodu.

HIJALURONSKA KISELINA
Djeluje odmah, iako s vremenom obnavlja vlagu, zadržava je i čini kožu elastičnom.

SALICILNA KISELINA
4-8 tjedana
Iako se prvi rezultati mogu pojaviti nakon 2 tjedna, vidljivije rezultate vidjet ćete nakon 4-8 tjedana, a dugotrajnim korištenjem efekt će biti još veći.

VITAMIN C
3 mjeseca
Ovisno o namjeni, za ublažavanje hiperpigmentacija dodatno ovisi i o dugotrajnosti postojanja. Za pomoć u produkciji kolagena, svježini lica rezultati bi mogli biti vidljivi i ranije.

VOLUFORM
4-6 tjedana
Prvi rezultati bit će vidljivi nakon 4-6 tjedana, no dermofilirajući učinak bit će najbolje vidljiv konzistentnom uporabom i imat će kumulativni učinak na tektsturu kože i popunjavanje bora.

BAKUCHIOL (prirodni retinol), PEPTIDI
2-3 tjedna
Za blagi učinak popunjavanja bsitnih bora djelovat će već u ranoj fazi korištenja, no za bilo kakav ozbiljniji efekt, zahtijeva dugotrajnost korištenja.

ALOE VERA
1 mjesec
Smiruje kožu, ali za ozbiljnija stanja poput rozacee potrebno je uključiti i puno drugih faktora u efikasnost primjene.

AHA KISELINE
4-8 tjedana
Diskoloracije počinnju slabiti, a za 2-6 mjeseci prozvodnja novog kolagena rezultira poboljšanom elastičnošću, koža je zategnutija i umanjuju se bore.

NIACINAMIDE
4- 6 tjedana
Ovisno o namjeni i redovitosti upotrebe, niacinamide u postotku 5% može pokazati prve rezultate već nakon 4 tjedna, umanjujući hipeerpigmantacije. Anti-age efekt postiže se nakon 8 tjedana, jer djeluje na staničnom nivou, pa su i rezultati sporije vidljivi.