Masaža lica i vrata

Važnu ulogu u njezi lica uz kreme, maske i druge proizvode za njegu igra masaža koja je korisna za sve tipove kože, u bilo kojoj dobi. Tonira i učvršćuje kožu, pomaže u borbi protiv bora i oblikuje lice. Osim toga, ima opuštajući i umirujući učinak, normalizira i smiruje ten.

Što je fascija?

Fascija je specijalizirani sustav u našem tijelu koji izgleda poput paukove mreže. Fascija je vrlo gusto tkana, prekriva i prožima svaki mišić, kost, živac, arteriju i venu, kao i sve naše unutarnje organe uključujući srce, pluća, mozak i leđnu moždinu.

Najzanimljiviji aspekt fascijalnog sustava je da on nije samo sustav odvojenih ovojnica. To je zapravo jedna kontinuirana struktura koja postoji od glave do pete bez prekida. Na taj način možete početi vidjeti da je svaki dio cijelog tijela povezan sa svakim drugim dijelom fascijom, poput pređe u džemperu.

Ako je fascija ograničena, može uzrokovati bol, kao i dopustiti našim licima da zadrže dublje bore dok ih ne oslobodimo.

Fascijalnim ograničenjima uzrok može biti:

➡️ Trauma
➡️ Upala
➡️ Kirurški zahvati
➡️ Ponavljajući pokreti lica
➡️ Punila
➡️ Injekcije
➡️ Ožiljci
➡️ Ostali zahvati lica

Fascijalno ograničenje može uzrokovati male grčeve mišića i čvorove napetosti, kao i ograničavanje protoka limfe – baš kao i drugdje u našem tijelu.

Naučiti kako pravilno masirati svoje lice, bilo rukama ili alatima za lice, izvrstan je način za oslobađanje napetosti fascije, pospješivanje protoka krvi i potpomaganje limfne drenaže kako bi vaše lice izgledalo i osjećalo da je najbolje.

Dobrobiti limfne drenažne masaže

🌀 Što je limfna drenažna masaža? Ukratko, riječ je o tehnici masaže koja trenutno uklanja napuhnutost i istovremeno pomaže u podizanju lica. Može čak pomoći i kod problema s kožom kao što su akne, neujednačen ton kože i tamni podočnjaci.

🌀Limfni sustav igra veliku ulogu u imunitetu i liječenju, a dobrobiti limfne masaže su beskrajne. Što se tiče kože, stanja poput natečenosti, akni, suhoće, tuposti, pa čak i osjetljivosti kože mogu se poboljšati, pa čak i riješiti jednostavnom limfnom stimulacijom jer pomaže tijelu da učini ono što mu je namijenjeno: izliječiti. Najveću koncentraciju limfnih čvorova imate na licu i vratu, tako da to znači da masaža limfne drenaže zaista može dati rezultate.

🌀 Limfna drenaža je tehnika opuštajuće masaže kojom se limfna tekućina odvodi preko limfnih čvorova. Limfna tekućina pomaže u uklanjanju otpada i toksina iz vaših tkiva, međutim, ako tekućina stagnira, to može dovesti do bezbrojnih problema s kožom, uključujući akne, suhoću kože ili druge probleme s kožom. Ručna drenaža preko limfnih čvorova pomaže u odvođenju otpadnih tvari s kože i natrag prema srcu. Tehnika također pomaže da se izgladi vezivno tkivo (fascija) koje je zahvaćeno napetošću, što stvara prekrasan lift na licu.

🌀 Dok uklanja višak tekućine, limfna drenaža također će omogućiti vašem limfnom sustavu da pojača isporuku svježih i vitalnih hranjivih tvari u vaše stanice. Jednostavnim korištenjem kontinuiranih poteza za masažu i stimulaciju limfne tekućine, potaknut ćete cirkulaciju, isporučujući blistav sjaj, a pritom stvarate efekt liftinga.