Hijaluronska kiselina

Hijaluronska kiselina se prirodno proizvodi u tijelu s najvišim koncentracijama koje se nalaze upravo u koži, od kojih se većina nalazi unutar dubljih slojeva dermisa. Sastoji se od D-glukuronske i N-acetil glukozamina (dva šećera) koji vežu na kolagen molekule vode u stanicama kože. Kao rezultat, formira se prozirni gel koji djeluje kao spužva za povlačenje i zadržavanje vlage, osiguravajući našoj koži potrebnu hidrataciju uz čvršći, puniji i svjetliji ten. Također pomaže u borbi protiv slobodnih radikala, održava elastičnost kože, liječi kožu (jer ima antibakterijska i protuupalna svojstva) i pogoduje našim očima i funkciji vezivnog mekog tkiva podmazujući zglobove.⁠

Kako starimo, naše razine hijaluronske kiseline prirodno se smanjuju. Kako se smatra da hijaluronska kiselina može zadržati svoju težinu u molekulama vode i do tisuću puta veću, upotrebom proizvoda bogatim ovim sastojkom možete pružiti svojoj koži dodatnu potrebnu hidrataciju.

Vlaga koju koža proizvodi s hijaluronskom kiselinom dolazi privlačenjem iz našeg vanjskog okruženja. Povlači vlagu iz zraka i uvlači je u kožu kako bi osigurao potrebnu hidrataciju. Nedostatak ovoga je da kada su razine vlage niske ( što znači da postoji nedostatak vlage u zraku, uobičajeno tijekom zime), bez obzira na tip vaše kože, ona u takvim okolnostima može brzo postati vrlo suha i dehidrirana.⁠⁠

Nanošenje hijaluronske kiseline na suho, dehidrirano lice može pogoršati stanje kože. Koristeći je, izvlačite vlagu iz dubljih razina kože na površinu epiderme gdje ona samo isparava.⁠

Kako to popraviti?

Ako živite u vrlo suhoj klimi ili smatrate da vam je koža jako suha od centralnog grijanja, prije nanošenja krema s hijaluronskom kiselinom pošpricajte lice vodom, termalnom vodom ili još bolje odgovarajućim hidrolatom.

Vježbajući svoj vrat, čuvate i tonus cijelog lica

Što prije počnete obraćati pažnju na svoj vrat, to ćete gracioznije stariti s vremenom.

✨ Koža na vratu je tanja od kože lica. Koža vrata ima nižu razinu lipida, što znači da je sklonija suhoći i osjetljivosti. Vrlo je nježna i  treba posebnu njegu ako želite da izgleda mladoliko.

✨ Nažalost, naši vratovi danas, u moderno doba, više nego ikad “gledaju” prema dolje. Osim činjenice da to izaziva deformacije na kralježnici, takvo držanje može ubrzati znakove starenja, pridonoseći horizontalnim linijama vrata.

✨ Face yoga, gua sha, štipkanje i masaža mogu poboljšati cirkulaciju krvi.

✨ Sve što potiče protok krvi i kisika u koži može pomoći u proizvodnji kolagena.

✨ To će pomoći u smanjenju finih linija i bora, poboljšanju elastičnosti kože i aktivirati druge obrambene mehanizme.

Ostale stvari koje će vam pomoći zadržati dugovječnost vrata:

➡️ Protezanje i vjažbanje vrata.
➡️ Kontrolirano uspravno držanje.
➡️ Dnevni treninzi/vježbe tijela (ramena, gornjeg dijela leđa) koji pomažu u ispravljanju držanja.
➡️ Ekrane držite u razinu očiju.
➡️ Maksimalno koristite zvučnik telefona ili slušalice za razgovor.

Mewing- instant podizanje kontura lica

Mewing je “uradi sam” način restrukturiranja lica koji uključuje pozicioniranje jezika uz gornje nepce, a nazvan je po dr. Mikeu Mewu, britanskom ortodontu.

Mewanje nije tehnički nešto novo. Zapravo, ortodonti i drugi medicinski stručnjaci preporučuju pravilno poravnavanje jezika kao način za definiranje čeljusti, ispravljanje smetnji govora i potencijalno ublažavanje boli zbog problema s čeljusti.

Osteopati i kiropraktičari također odobravaju “mewanje” ( čitaj: mjuvanje).

Jezik djeluje kao kormilo i kao unutarnji sustav potpore putem fascijalne linije koja se spušta sve do vaših nožnih prstiju.

Loše držanje jezika  povezuju s nepravilnom posturom vrata i kralježnice, nepravilnim disanjem i ostalim tegobama koje se pojavljuju u tijelu.

Kako provjeriti na koji način jezik utječe na držanje glave?

Kada je jezik spušten i prema naprijed, dolazi do držanja glave naprijed i disanja na usta. S vremenom se to povezuje s tegobama u čeljusti, krivim zubima i poremećajima spavanja.

Dakle za bolju potporu core-u, snažnu kralježnicu, kukove i noge, treba poraditi na pravilnom držanju jezika.

Kako se vježba?

Držimo jezik sljubljen za tvrdo nepce što većom površinom, dok smo za računalom ili radimo nešto bez govorenja.

Potrebni su mjeseci i treba raditi na tome da se i stražnji dio jezika poveže s mekim nepcem.

Važnu ulogu u njezi lica uz kreme, maske i druge proizvode za njegu igra masaža koja je korisna za sve tipove kože, u bilo kojoj dobi. Tonira i učvršćuje kožu, pomaže u borbi protiv bora i oblikuje lice. Osim toga, ima opuštajući i umirujući učinak, normalizira i smiruje ten.