Što je highlighter

Highlighter je proizvod za šminkanje koji stvara iluziju svjetlosti koja pada na visoke točke lica. To je u suprotnosti s konturerom koji se koristi za stvaranje iluzije sjena na licu. Konturer i highlighter mogu se koristiti zajedno za poboljšanje, definiranje i oblikovanje crta lica. Hhighlighteri učinkovito reflektiraju svjetlost na vašoj koži i daju dimenziju.

Tekući i kremasti hajlajteri imaju veći udio vode i često na koži djeluju više rosno nego hajlajteri u prahu.

Budući da su kremastiji od pudera, mogu se neprimjetno stopiti s kožom, stvarajući prirodniji izgled od mnogih highlightera u prahu. Mogu se nanositi raznim četkicama za šminku, spužvicama ili prstima.

Tekući i kremasti highlighteri također mogu biti bolji za osobe sa suhom i teksturiranom kožom.

Na koja područja nanijeti highlighter

Kada razmišljate o tome gdje na licu trebate nanijeti highlighter, zamislite gdje sunčeva svjetlost pada na vaše lice kada ste vani na sunčanom danu!

Highlighter treba nanijeti na najviše dijelove lica, mjesta koja biste željeli “istaknuti” a ne zasjeniti.

Nanošenje highlightera na vrh jagodica, ispod vanjske obrve na obrvu i niz središte lica na čelo, nos, Kupidov luk (na gornjoj usnici) i bradu dat će vam prosvijetljen, blistav izgled.

Razlika između highlightera i iluminatora

Oba proizvoda koriste se u istu svrhu, a to je dodavanje određenog sjaja, no razlika je uglavnom u gotovom efektu. Iluminatori, koji su također poznati kao luminizeri, daju suptilan i blistav sjaj cijelom licu. S druge strane, highlighteri samo daju sjaj određenim dijelovima vašeg lica, područjima koja su istaknutija kao što su jagodice, vrh nosa, Kupidov luk i obrve. Glavna razlika leži u činjenici da se highlighteri koriste za reflektiranje svjetla, dok se iluminatori koriste za raspršivanje svjetla. Highlighteri su relativno pigmentiraniji od iluminatora. Sadržaj čestica koje omogućuje svjetlucanje veći je u highlighteru nego u iluminatoru.

Divna praksa od koje će Vaše lice dodatno zablistati. Možete je izvoditi u dva dijela ( face yoga vježbe jedan dan, a lin+mfnu drenažu s lifting efektom drugi) ili odjednom u polusatnoj seansi.