Piling ili eksfolijacija

KEMIJSKI PILING KISELINAMA

🍃 Naša koža svaki dan odbacuje mrtve stanice. Rezultat je siva, suha ili ljuskava koža, s jedne strane, odnosno začepljene, proširene pore s druge strane. Posljedica poremećenog ritma prirodne eksfolijacije su i bore, gubitak čvrstoće te neujednačen ten.

🍃 Eksfolijacija ili piling pomoći će vašoj koži da se riješi mrtvih oštećenih stanica i pripremiti je da lakše unosi vlagu i hranjive tvari. Piling gornjeg sloja kože također je u mnogim studijama pokazao da stimulira proizvodnju novog kolagena u dubljim slojevima dermisa i tako pomaže u poboljšanju znakova fotostarenja.

🍃 Kozmetolozi preporučuju da pričekate do listopada kako biste poduzeli niz postupaka profesionalnog pilinga ili kućnog pilinga kiselinama. U listopadu sunce postaje dovoljno blago da ne ošteti tek otkriveni sloj kože. Lakše tretmane pilinga možete raditi i kod kuće.

🍃 Kemijski pilinzi, enzimski pilinzi, mehanički pilinzi – što je zajedničko svim ovim pilinzima kože? Uklanjaju mrtve stanice kože s gornjeg sloja kože i općenito poboljšavaju tonus i teksturu kože.

🍃 Kemijski pilinzi ne sadrže nikakve fizičke abrazive i ne zahtijevaju ribanje. Usprkos tome, oni mogu doprijeti do dubljih slojeva kože i ponuditi moćne prednosti poput povećanja proizvodnje kolagena, učvršćivanja vezivnog tkiva i obnavljanja razine vlage u koži.

🍃 Inače, kemijski pilinzi uključuju AHA, BHA i PHA kiseline. U pravilu se mogu koristiti za lice kao i za tijelo, bilo na većim površinama ili samo na određenim dijelovima kože koje želite ciljati.

🍃 Kemijski pilinzi koriste mješavinu različitih kiselina poput kiselina dobivenih iz voća ili salicilne kiseline, koje djeluju mnogo dublje u koži i mogu postići veće učinke od tradicionalnih mehaničkih ili enzimskih pilinga.

AHA pilinzi
AHA je kratica za alfa hidroksi kiselinu. Alfa hidroksi kiseline prirodno se nalaze u mnogim vrstama voća, a najpoznatije su: glikolna (dobiva se od šećerne trske), malična (dobiva se od jabuka), citrična (dobiva se od citrusnog voća) i mliječna (dobiva se od kiselog mlijeka). Namijenjena je površinskoj eksfolijaciji. Čini da koža izgleda čvršće i poboljšava njezinu teksturu. Preporučujemo je za tretiranje hiperpigmentacija i bora, ali i nečiste kože.

BHA pilinzi
Beta hidroksi kiselina (BHA) poznatija je kao salicilna kiselina. Radi eksfolijaciju i unutar pora. BHA imaju antibakterijska svojstva i pomažu u regulaciji proizvodnje sebuma. Također mogu omekšati keratin i tako pomoći u smanjenju keratosis pilaris ( pureća koža). Čine da koža izgleda čvršće i poboljšava njezinu teksturu. BHA kiselina djeluje protuupalno, stoga je prva pomoć kod crvene masne kože s aknama sklone upalama, iritacijama i nečistoćama. Istraživanja pokazuju da BHA pozitivno djeluje i na rozaceju. Također je odličan borac protiv mrlja od starih akni.

PHA pilinzi
Polihidroksilne kiseline (PHA) sastoje se od glukonolaktona ili laktobionske kiseline. Učinkoviti su, ali posebno nježni pilinzi i stoga idealni za lako iritiranu i osjetljivu kožu. Većina ljudi može koristiti PHA piling bez ikakvih nuspojava.

Dokle god koristite eksfolijante, pojačajte oprez oko zaštite od sunca! UV faktor 30 i veći obavezan je tijekom razdoblja korištenja AHA/BHA, pa i dva tjedna nakon prestanka njihova korištenja.

Jedan od pilinga iz laboratorija Omotouch je kemijski piling Smoothie kojeg smo uz AHA kiseline obogatili i BHA salicilnom.

 

Gua Sha u službi ljepše kože

Gua sha uklanja napuhnutost i detoksicira kožu drenirajući ustajalu limfnu tekućinu s lica.

S vremenom, natečena se koža može opustiti – višak tekućine je težak. Ne samo da ćete izgledati sjajno nakon gua sha masaže, već ćete se i osjećati bolje. Prema kineskoj medicini, stagnacija je jedan od temeljnih uzroka bolesti. Kada potičete protok, izgledat ćete i osjećati se zdravije – živnut će um, tijelo i duh.

Uklanjanjem limfne tekućine čistimo otpad iz tkiva kako bi koža ostala svjetlija, ujednačenija, zategnutija i općenito zdravija.

Face yoga, gua sha, štipkanje i masaža mogu poboljšati cirkulaciju krvi. Sve što potiče protok krvi i kisika u koži može pomoći u proizvodnji kolagena. Uz serum Smoothie primijenite masažu GUA SHA kamenom prikazanom u videu i vaša koža će zablistati.