Što uzrokuje suhu, perutavu kožu na vašem licu?

1) Vrijeme i čimbenici okoliša
Ako ste primijetili da vam je koža sklona isušenosti tijekom zimskih mjeseci, hladno vrijeme i suh zrak mogli bi biti uzrok suhe, perutave kože na vašem licu. Kombinacija nižih temperatura i niske vlažnosti zraka na otvorenom može iscrpiti prirodnu vlagu u vanjskim slojevima vaše kože. Čak i ako ne provodite puno vremena vani na hladnoći, grijanje zraka u zatvorenom prostoru smanjuje razinu vlage u zraku, što kao rezultat može učiniti vašu kožu zategnutom i dehidriranom. Korištenje ovlaživača zraka u zatvorenom može pomoći, kao i pokrivanje šalom za posebno hladnih ili vjetrovitih dana kako biste svom licu pružili fizičku zaštitu od vanjskih elemenata.

2) Prakticiranje toplih tuševa ili kupki
Ako je kupanje u toploj kupki ili tuširanje jedan od vaših omiljenih zimskih rituala, to zapravo može pridonijeti suhoj koži lica i tijela koja se peruta. Tuširanje ili kupanje u vrućoj vodi zapravo skida prirodna ulja s vaše kože. Mlaka ( ili hladna) voda može uvelike pomoći u održavanju suhe, perutave kože na licu.

3) Stanje kože kao što je psorijaza ili ekcem
Suha, perutava koža na licu može biti posljedica kožnog oboljenja poput psorijaze ili ekcema. Psorijaza i ekcem prisutni kao suha, svrbež, crvena koža i ljuskanje definitivno mogu biti sastavni dio. Obje ove kožne bolesti proizlaze iz preaktivnog imunološkog sustava i posjet certificiranom dermatologu može pomoći u određivanju može li suha, perutava koža na vašem licu biti posljedica ekcema ili psorijaze.

4) Proizvodi za njegu kože koji su pregrubi za vašu kožu
Moguće je da proizvodi koje trenutno koristite u svojoj rutini njege kože mogu biti uzrok suhe kože na vašem licu.

Što je “7 skin” metoda nanošenja tonika?

To je metoda nanošenja 7 slojeva tonika za lice. Možete je prakticirati svaki dan ili povremeno, ovisno o stanju kože. Na čisto, vlažno lice utapkajte tonik rukama ili putem vodom navlažene blazinice ili nasperjajte lice, ako je tonik u spreju. Pričekajte da se svaki sloj osuši, a potom nanesite novi. Nakon 7. sloja, pričekajte minuticu i uklonite eventualni višak ubrusom. Uživajte u svojoj hidratiziranoj koži.

Kada nanosimo tonik na lice:

➡️ Nakon svakog čišćenja, prije daljnje njege ( obavezno)
➡️ Tokom dana, bez obzira na make up, ako je tonik u spreju ili maglica ( opcija)
➡️ Povremeno za intenzivnu njegu “7 skin” metodom
➡️ Nakon nanošenja make up-a ( opcija)

Hidratacija nasuprot vlaženja

Dok hidratacija vaše kože zahtijeva da joj dodate vodu, vlaženje kože podrazumijeva dodavanje sastojaka koji zaključavaju vodu iznutra. Vlaženje i hidratacija idu ruku pod ruku.

Ako svojoj koži dodate samo vodu, ona bi privremeno mogla biti popunjena. Međutim, voda će izaći iz vaše kože ako nema ničega unutar nje što bi je zadržalo.

Hidratizacija uključuje dodavanje sastojaka koji zadržavaju vlagu i popravljaju barijeru vaše kože. To spriječava gubitak vode i poboljšava teksturu i zdravlje vaše kože.

Kako hidratizirati kožu:

  1. Pijte odgovarajuću količinu vode
  2. Koristite hidratantne proizvode za njegu kože
  3. Izbjegavajte jako vruće i duge tuševe
  4. Razmazite se maskama za lice
  5. Koristite ovlaživač zraka
  6. Krema za sunčanje je obavezna
  7. Jedite hranu bogatu vodom
  8. Smanjite unos kofeina
  9. Redovito vršite piling

A zdrava koža je ujedno i lijepa koža. Face yoga vježbama ne samo da ćete učvrstiti mišiće lica, već i potaknuti cirkulaciju ( što znači dovođenje “hrane” tj. Kisika u stanice, čime se potiče i proizvodnja kolagena), te izdrenirati limfu, čime će se vrećice suvišnih tekućina istopiti.

Kod face yoga vježbi veliki saveznik? Alatka su prsti, ali i jezik. Provjerite kako u ovoj polusatnoj seansi.